Nieuwsbericht

Terug naar vorige pagina

Evenementen Zoute Oprimist

Geplaatst op 22-06-2017  -  Categorie: Algemeen

logo-zop

Evenementen de Zoute Optimist Voorjaar 2017

Sinds dit jaar wordt er bekeken of we de ZOP kunnen uitbreiden en vaker kunnen varen met onze Optimisten en Laser Pico's op zee. De 12 weekenden die al bekend zijn worden ieder jaar drukker en dat betekent dat er ieder jaar meer kinderen enthousiast zijn om te gaan zeilen. Dat vinden wij super leuk en daarom willen wij ook vaker de mogelijkheid bieden om kinderen te laten zeilen in Scheveningen.

Voor dit voorjaar hebben wij daarom drie evenementen voorbereid waarvoor jouw kind zich kan inschrijven,  wanneer hij of zij dit leuk lijkt. Zoals jullie weten hebben we 18 Optimisten en 6 Laser Pico's, dus let op, vol is vol. Het ZOP-weekendkamp zaterdag en zondag 15-16 juli en 12-13 augustus!

Dit wordt een onvergetelijk weekend vol waterplezier bij de ZOP in Scheveningen. Wat is er nou leuker dan dat je niet al voor de lunch weer moet vertrekken of na de lunch kan aanschuiven, dat je moet kiezen tussen zaterdag of zondag, maar dat je gewoon het gehele weekend plezier hebt op het water. Twee dagen vol zeilplezier inclusief lunch, avondeten en natuurlijk een groot avondspel dat is wat de ZOP in het weekend van 15-16 juli en 12-13 augustus wil organiseren. Rond 10:00 wordt iedereen verwacht en rond 20:00 uur zullen de kinderen die in een optimist varen gevraagd worden om opgehaald te worden, om thuis te slapen en weer fit te zijn voor de volgende dag. Natuurlijk niet alleen de optimisten kinderen zijn dit weekend welkom voor veel zeilplezier en fun, maar ook de picokinderen zijn welkom om in hun zeilboten te stappen. Niet alleen zal er voor de pico-kinderen een dagprogramma zijn, ook zullen zij 15 juli overnachten.

De kosten per weekend zijn als volgt:

ZOP-weekendkamp OPTIMISTEN (extern) - € 195,-

ZOP-weekendkamp LASER PICO (intern) - € 270,-

 

Match racen vrijdagavond 30 juni! Deze avond zullen we wedstrijden gaan varen, waarbij je met 2 bootjes tegen elkaar vaart en door wisselt. Dit doen we met zowel optimisten als laser-pico's. Er zullen groepjes gemaakt worden die tegen elkaar strijden en de winnaars zullen weer tegen elkaar varen. Uiteindelijk is er natuurlijk een winnaar die bewezen heeft de snelste en slimste zeiler van de avond te zijn.

Deelname aan deze wedstrijd kost € 15,- per persoon.

Laat je ouders zien wat je kan op zaterdagavond 1 juli!

De afgelopen jaren hebben we vaak de vraag van ouders gekregen of het mogelijk was om ook weer eens in zo’n jeugdbootje te stappen. Zaterdagavond 1 juli willen we dit organiseren, waarbij de ouder samen met zijn zoon of dochter in de boot kan stappen waarin je kind in dit voorjaar gevaren heeft. Je kan dan samen vrij zeilen in het aangegeven gebied (afhankelijk van het weer). Dit betekent, wanneer je kind in een Optimist vaart, je samen in een Optimist kan varen, en wanneer je kind in een Laser Pico vaart je in een Laser Pico kan stappen. Deze avond zal jouw zoon, dochter of kleinkind precies uitleggen wat hij/zij heeft geleerd en zullen jullie samen de boot optuigen, samen varen en samen aftuigen/opruimen.

Kosten: Deze try-out zal de ZOP organiseren en voor de deelnemers wordt mogelijk gemaakt om een eigen bijdrage te leveren wat zij het waard vinden voor dit twee-persoonsevenement.

Wanneer jullie andere ideeën hebben over leuke evenementen, horen wij het graag, want wie weet kunnen wij het organiseren.

Bij interesse van de bovenstaande evenementen, meld je snel via ofni.[antispam].@dezouteoptimist.nl of bel naar 06-30413391 (Marije van der Schans). Denk eraan, vol is vol.

 Met vriendelijke groet,

Het ZOP-team