schermafbeelding-2023-09-19-om-11-02-22

Indian Summer Cup

Als er gevraagd wordt om eens uit te leggen wat nu precies de Indian Summer Cup is dan is mijn eerste reactie , waar was je de afgelopen jaren? Jaja, in 2017 zag deze wedstrijd het levenslicht. Als organisator van de zomer- en winterwedstrijden miste ik een soort van aansluiting tussen zomer en winter. Eind augustus varen we de laatste zomeravondwedstrijd en pas eind oktober starten we weer met de ijskegels. Wat doen we in die 2 maanden? Varen natuurlijk! Tenminste ik wel. September kent immers vele mooie dagen en oktober ook meestal. Soms lijkt er geen einde aan de zomer te komen. Toen ik in 2017 het idee had om een extra wedstrijd te organiseren om het gat op te vullen had ik de naam nog niet bedacht. Vrij snel kwam Pieter Hoog met de Indian Summer Cup op de proppen. En eigenlijk dekte deze naam de lading.

Sinds 2018 is het dus de Indian Summer Cup. De eerste editie verschenen er 12 schepen aan de start en werd gewonnen door de Sea Berryl van Bertus Buijs. In 2018 waren we met 26 schepen en was het de Off Course die er vandoor ging met de hoofdprijs. Voor 2019 waren de weersomstandigheden bijna de spelbreker. De laatste zondag van september was het echt niet mogelijk om te varen, dus een week uitgesteld. En zelfs toen was het nog maar zo zo. Uiteindelijk met 11 schepen de zee op en uiteindelijk was het de Gamble die op handicap de ronde het snelst had gevaren. De wedstrijd heeft zich genesteld in de agenda van de clubzeiler van de Jachtclub Scheveningen. Op de laatste zondag van september varen we in het stramien van de winterwedstrijden. Om 10 uur een bakkie in het Spuigat. Rond 10.30 palaver en om 12.00 starten tussen de Drains. De baan die we varen kan variëren. Voor het palaver kijken we naar wind en stroom en bepalen zo de lengte en richting van de te varen baan. Ook de deelnemers spelen hierbij een rol. Het idee is om ca. 3 uur te varen. De snellere boten wat korter. De langzame broeders misschien een beetje langer, maar ook niet teveel. We moeten tenslotte ook nog een biertje kunnen drinken en de prijsuitreiking doen. We varen altijd om de vaste tonnen die voor de kust van Scheveningen liggen. Start en finish tussen de Drains. Verder mag er met lichtweer zeilen gevaren worden. Uiteraard worden deze verrekend in de rating.

Voor zondag 29 september 2024 staat de komende ISC op de kalender. Inschrijven kan vanaf nu en kan tot ca. 3 dagen voor de wedstrijd. Als je bent ingeschreven dan kom je in de app groep. Ondertussen een bekend proces bij de clubwedstrijden. Op de app geef je ook je finishtijd door en daar maak ik dan weer een uitslag van. Hoe makkelijk kan het zijn. 

Tot bij de Drains,

Erik 

 

Programma - Zondag 29 september 2024

 

10.00 - koffie in het **Nieuwe Clubhuis**

10.30 - palaver en baan bespreking

12.00 - starten bij de Drains

16.30 - prijsuitreiking in het **Nieuwe Clubhuis**

 

* De clubwedstrijd tussen de zomeravond en de ijskegel.

* We moeten elkaar wel regelmatig ontmoeten tenslotte……

* En dit keer zijn spinakers en gennakers en code zero’s toegestaan.

 

AANMELDEN op:

nedjirtsdewbulc.[antispam].@jachtclubscheveningen.com

 

De Indian Summer Cup is powered by HUBO Scheveningen

decup

 Verslag van de wedstrijd op 24 september 2023

Echte Indian Summer omstandigheden. Lekker zonnetje, prima temperatuur, maar de wind was wel aanwezig. Er waren veel deelnemers die hadden ingeschreven met spi of gen, maar een aantal lieten de lichtweerzeilen in de zak. Met 18 boten aan de start en 17 boten over de finish weer een heel leuk evenement. De baan hield ons een beetje in de kust waardoor we met de aflandige wind een redelijke zeegang hadden. De stroom daarintegen liet ons een beetje in de steek. Daar waar de kentering deel uit maakte van de planning om de wedstrijd niet te lang te maken, ging de stroom veel later om dan voorspeld. Dit betekende dan ook dat de minder snelle boten tot na 18.00 finishte. Wel uitgevaren dat dat geeft ook wel aan dat er genoten is van de omstandigheden. Hard werken maar met een zonnetje aan dek is dat geen straf. Uiteindelijk was het de Sigarenkist SK01 die er met de bokaal vandoor ging. Gevolgd door de usual suspect Sea's Out en op 3 de Flying Fox. Door het heerlijke weer was het rond de prijsuitreiking ook weer gezellig in het clubhuis. Mooie verhalen over een mooie dag.

Zo komt ook deze editie van de Indian Summer Cup weer teneinde. Er kan al inschreven worden voor de editie van 2024.

nedjirtsdewbulc.[antispam].@jachtclubscheveningen.com

of middels een PB aan mij.

Erik uit

uitslagisc2023

Sponsors Jachtclub Scheveningen

Jachtclub Scheveningen is aangesloten bij: