Wedstrijdverslag 17 februari 2019

Wederom kunnen we terugkijken op een mooie zeildag met lente achtige temperaturen. Ook letterlijk terugkijken omdat de drone van Ronald weer veel mooie plaatjes en een geweldig filmpje van de start geschoten heeft. Het starten van een IJskegel levert een mooi beeld van hoe het wel en niet moet. En natuurlijk alles er tussen in. Wat je goed kan zien is dat er bij de wat lichtere winden, en die hebben we de laatste tijd regelmatig, het handig is om of in de eerste lijn te zitten of de vrije ruimte op te zoeken. Ook nu weer was in de drukte bij de Oost-Drain goed te zien dat de tweede lijn een soort van stil valt in de vuile wind en de afdekking van de eerste lijn. Het gevolg is dat er snel een gat van soms wel honderd meter valt. Een gevolg is dat de schepen die wat meer naar achteren starten op volle snelheid aankomen en soms nog over de tweede lijn heen varen. Gevolg is dat die dan nog langer “geparkeerd” liggen. Bestudeer het filmpje nog eens goed en bedenk wat er volgende week beter kan.

De wedstrijd dus, met 24 schepen aan de start een mooi veld wat richting de S1 ging. Een droomstart voor de Black Pearl en de Gamble, Titaantje werkte zich een klein beetje in de nesten bij de Oost en de Jitters was een kleine halve minuut te vroeg en moest nog even snel een rondje maken. De windverwachting gaf alle reden om 3 rondjes te gaan varen. De zuid oostelijke richting maakte dat er tactisch nog wel iets uit te dokteren was in het rak naar de S1. Maar dan is het spelletje alleen maar leuker. De snelle jongens wisten de weg naar de S goed te vinden en een kopgroepje tekende zich af. Verrassend en misschien ook niet zat de Smooth daar ook bij. Zou het er dan toch in kunnen zitten om die eeuwige 5e plek te kunnen verbeteren.

Wat ook nog meespeelde was de interpretatie van de stroom. Hoewel de stroom naar de noord stond was het gezien de windrichting toch lonend om op zee te blijven. Alle rakken naar de S (3x) hebben we meters kunnen goed maken op de schepen die wel de kust in gingen. Dit keer had ik even echt gekeken naar de stroomrichting. En dan bedoel ik niet eb of vloed, maar vooral naar hoeveel water er naar binnen komt. Waar we met spring ongeveer op 150cm zitten zaten we nu net boven de meter. En dat vertaald zich weer hoe hard het stroomt. Dat dus.

Net na 14.00 uur begonnen de eerste boten te finishen. Normaliter had de Jitters ook in die tijdlijn gezeten, ware het niet dat ze na 2 ronden de haven moesten opzoeken. Een scheurtje in het zeil bleek de reden. Maar hopen dat het te repareren is, zeiltje was nog best nieuw. Double Edge ging als eerste over de line en bleek later in het Spuigat voor de 2e keer achtereen ook met de eerste prijs op handicap naar huis te gaan. Proficiat. De 2e plek was voor de Sea’s Out en het podium werd compleet gemaakt door de Smooth Operator. En eigenlijk waren we allemaal winnaars, wat een mooie zeildag.

Wat ook een mooie dag gaat worden is morgen. Mark Slats, 2e geworden in de Golden Globe Race rond de wereld, wordt binnengehaald in Scheveningen en de Jachtclub gaat samen met partners daar een mooi feestje van maken. Ik kan er helaas niet bij zijn maar wens jullie heel veel plezier.

Tot bij de Drains,

Erik

Uitslag 17 februari 2019

uitslag1702

Tussenstand 2018 - 2019

tussenstand1702

kegel191702

IJskegelen

Staat het eigenlijk wel in de Dikke van Dalen? Elke 2 weken in de winter zijn er van die gekken (lees: enthousiaste zeilers) die op hun boten stappen om met en tegen elkaar een wedstrijdje te zeilen. Geen ingewikkelde banen met boeien, maar gewoon om de bestaande betonning voor de kust van Scheveningen. Eigenlijk een toertochtje voor het hele gezin om de feeling met de zee niet kwijt te raken.

In de winter

Het winterseizoen kunnen we niet zonder te varen doorkomen. Daarom heeft de Jachtclub Scheveningen in het vrije weekend van het IJspegelcircuit de IJskegel bedacht. Niet nieuw, we doen dit alweer een tijdje, maar soms lijkt het net of niet iedereen het weet. Als we ons zo rond 10 uur verzamelen in ’t Spuigat zien we toch meestal dezelfde gezichten. Als het mooi weer is, is het altijd drukker. Aan het begin en het eind van de serie is dit ook het geval. Allemaal natuurlijk heel verklaarbaar. Tijdens de echte winter, voor zover we die nog hebben in dit land, is de kans best groot dat de wedstrijd wordt afgelast.

Varen of niet varen

Het doorgaan van de wedstrijd wordt in onderling overleg bepaald. IJs en sneeuw zijn de onbespreekbare spelbrekers, dan wordt het gewoon te gevaarlijk. Wind kan te hard zijn of golven te hoog, uiteindelijk bepaalt de schipper of zijn of haar bemanning het aan kan. Het moet wel leuk blijven.

De wedstrijd

Dat het leuk is blijkt wel weer als we op het water zijn. Velen hebben het altijd over “buitenspelen”. En dat is het ook gewoon. Lekker uitwaaien na een stressvolle werkweek. Even de kop leegmaken.  Een betere manier van inspannend ontspannen is er niet. De adrenaline voor de start, de concentratie bij de boeien en de ontlading na de finish. En dit allemaal zonder al te veel gedoe.
We varen met standaard zeilen, geen spinakers of oversized lichtweer zeilen. Dus eigenlijk geen enkele aanleiding om niet mee te doen.

En als de drive er niet is om zelf te varen dan is er vaak ook de mogelijkheid om mee te varen.  Misschien kan een bemanningspool hier uitkomst bieden. Een grote vloot aan de start geeft toch de leukste onderlinge strijd. Gezellig gedrang bij de boei. Wie maakt het beste gebruik van stroming en windshifts.

Tenslotte

Kortom een prima besteding van de zondag en een bijzonder leuk clubevenement om niet te missen. En als het IJskegelen naar meer smaakt, dan kunnen we bijna naadloos doorschuiven naar het Woendagavond zeilen.
Tot ziens op het water.
Erik van Houten (Gamble)

De IJskegelwedstrijd

Vanaf 10 uur bent u welkom in clubhuis 't Spuigat voor koffie en de briefing. We bekijken het weer en gaan kijken hoeveel rondjes we gaan doen. De startlijn ligt tussen de Oostkardinaal en de Westkardinaal. De start is om 12:00 uur, via kanaal 72 wordt het 10 minuten signaal aangekondigd en verder afgeteld tot de start.
De finishlijn ligt in het verlengde van de startlijn, en wel tussen de Oostkardinaal en de kust. De lijn heeft een lengte van ca. 25 meter uit de kardinaal. Als je de lijn passeert noteer je de tijd.. Die tijd geef je door op de schippers app met de naam van je schip.
De prijsuitreiking vindt dan in 't Spuigat plaats, meestal tussen 16.00 en 16.30 uur.

De data voor de wedstrijden zijn:

  • 2018: 21-10, 04-11, 18-11, 02-12 en 16-12
  • 2019: 20-01, 03-02, 17-02, 03-03, 17-03 en 31-03. De laatste wedstrijd is de BaggerCup.

Inschrijven kan bij de wedstrijdleider Erik van Houten, email nedjirtsdewbulc.[antispam].@jachtclubscheveningen.com 

De uitslagen worden per mail thuis gestuurd en komen ook op deze pagina.

 


Sponsoren van Jachtclub Scheveningen