banner-clubhuis 3
rummicup-logo

RUMMICUP 1 JANUARI 2022

Rummicup 1 januari 2022 

Wat wordt het? Uitbrakken thuis? Of lekker uitwaaien op zee?
Drie jaar terug is de Mermaid maar eens gaan kijken hoe 10.000 Unox mutsen met Nieuwjaar om precies 12 uur de zee in holden. Die verbaasd zagen hoe daar een eenzaam dapper zeilscheepje op randje branding heen en weer voer.

Aan boord was de stemming opperbest. Start het jaar met lekker zeilen! Dampende chocola verdreef de kou, zeker na een scheutje smaak er in. De Rummicup was geboren.

Het jaar er na meteen 11 deelnemers. Langs de nieuwjaarsduik, en aansluitend een kort wedstrijdje. Iedereen enthousiast! De Jachtclub had er een jaarlijks evenement bij.

Met Corona kan het morgen zomaar anders zijn. Wat nu? We doen een veiligheids patrouille langs het strand tussen de KNS-ton en de Pier. Vanaf 12:30u gaan we daarna noordwestwaarts, checken of de Scheveningen ton Oudjaar heeft overleefd. Dan of onze hulp nodig is nabij Kijkduin bij de S1. En als alles veilig, gauw terug naar de Drains.

Bijgevoegd kaartje maakt e.e.a. duidelijk.
Communicatie vanaf 11:30u via kanaal 72 (en luister zeker bij in- en uitvaren uit op 21)
Berichten/apps graag naar Ben Hoebee Mermaid 06-38248050

Om alles goed te kunnen volgen ontvangt uw coördinator graag de tijd waarop u tussen de Drains de patrouille heeft voltooid. Hoe er door de deelnemers gepatrouilleerd is zal zo snel mogelijk worden kenbaar gemaakt.

Vooraf aanmelden (met slag om de arm...) wordt op prijs gesteld. Dat kan per whatsapp op de IJskegel 2021-21 SW groep of JCS Clubwedstrijden (alleen-lezen) of app Ben Hoebee Mermaid 06-38248050 (met antwoord). Afmelden / einde patrouille idem.

Graag welkom voor een frisse neus op zee op Nieuwjaarsmorgen!

Ben / Erik - Mermaid

Nieuwjaarsduik en Zeilen
unox-nieuwjaarsduik2019-mermaid
De Baan
rummicup-baan-jcs-2020
bh-cup-2021-rummicup

Sponsors Jachtclub Scheveningen

Jachtclub Scheveningen is aangesloten bij: