Jeugdzeilschool ‘De Zoute Optimist’ van start

Persbericht 3 juni 2007

Onder grote belangstelling van ouders en vrijwilligers hebben 24 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, hun eerste zeilles in zwembad De Blinkerd gevolgd.

Vanaf het strandje aan de Hellingweg in Scheveningen zal de zeilschool met ingang van 10 juni as. op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag, zeillessen op zee gaan geven. Kinderen van 7 tot 12 jaar leren hier op zee te zeilen met kleine eenmans bootjes, zogenaamde Oppi’s. Naast de lessen op het water worden ook theorielessen gegeven in het clubhuis van de zeilschool.

Veiligheid staat voorop bij De Zoute Optimist, afgekort ZOP en daarom is besloten om de eerste les van elke serie te starten met opgetuigde boten in het zwembad. De kinderen leren de boten kennen en weten wat ze moeten doen als ze op zee omslaan en onder het zeil of de boot komen.

De zeilschool is opgericht met hulp van een grote groep vrijwilligers die onlangs van het KNWV een trainerscursus heeft gevolgd. Daarmee is de Zoute Optimist de eerste jeugdzeilschool op zee in Nederland.

In België, Frankrijk en Engeland zie je overal optimisten op zee varen, alleen in Nederland nog niet. Initiatiefnemers Nicole Lousberg, Karin Kampschreur en Daniëlle Berger wilden graag meer watersportactiviteiten voor de jeugd organiseren in Scheveningen. Onder de vlag van Jachtclub Scheveningen is deze droom nu werkelijkheid.

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar ofni.[antispam].@dezouteoptimist.nl of kijken op www.dezouteoptimist.nl.

 

ZOP krijgt de Sportcheque 2010

Sportprijs

Het 2e Sportcafé van 2010 werd gehouden op vrijdag 21 mei in Scheveningen, tegelijk met de opening van de North Sea Regatta. Het Sportcafé is dé ontmoetingsplek voor de Haagse sportwereld. Sportbestuurders, raadsleden, ambtenaren en sporters kunnen op informele wijze met elkaar praten over sport onder het genot van een hapje en een drankje.

De organiserende vereniging krijgt de mogelijkheid om wat te vertellen over de eigen organisatie. Daarnaast wordt de Sportcheque uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor de organisatie.

JCS heeft besloten de cheque twv 250 euro, te geven aan de ZOP, onze jeugd zeilschool. Karin Kampschreur nam namens de ZOP de cheque in ontvangst uit handen van onze sportwethouder Sander Dekker.


Sponsoren van de Zoute Optimist