Lesindeling

Een les bij de Zoute Optimist ziet er als volgt uit:

De duur van een les is drie uur. Bij aankomst is er voor de ouders koffie en thee, terwijl de cursisten zich kunnen omkleden in een van onze containers. Daarna worden de groepen ingedeeld door de trainers. Na een korte briefing gaan de kinderen de bootjes naar de zee brengen met behulp van een trolley, optuigen en zeilen maar!

Tijdens de les is er een pauze voor wat limonade en iets lekkers. Als de les is afgelopen worden de bootjes gezamenlijk afgespoeld en opgeruimd.

We lessen met 17 oppi’s, 6 Laser Pico’s en hebben 4 rubberboten met trainers zodat we optimaal les kunnen geven aan de kinderen. Voordat de les begint melden we ons altijd aan bij de verkeerscentrale en krijgen we het weerbericht voor die dag.

Om dit alles goed te regelen, zijn we met veel mensen aanwezig. Alle hulp is welkom!

Kennismakingscursus 6-9 jaar.

Ben je gek op water en heb je zwemdiploma A en B, maar ben je eigenlijk nog te jong om in je eentje in een optimist te varen? Dan is deze cursus iets voor jou! Deze cursus is speciaal aangepast voor jonge kinderen om met veel plezier erachter te komen of de zeilsport bij jou past. Je zal met zijn tweeën een optimist leren optuigen en samen de eerste meters varen in een optimist. Droom jij ervan om in dat bootje te stappen en de zee op te gaan? Schrijf je dan nu in voor de zaterdag cursus in het najaar of bel.

Lesschema voorjaar 2021

Zaterdag 5 juni, 12 juni, 19 juni, 26 juni, 3 juli en 10 juli

Zondag 6 juni, 13 juni, 20 juni, 21 juni, 4 juli en 11 juli

De kosten voor de lessen bedragen € 250,00 euro, dit bedrag is inclusief gebruik van de bootjes en zwemvest, consumpties en koffie of thee voor de ouders.

Wanneer lessen afgelast moeten worden door weersomstandigheden is dit overmacht. Wij doen onze uiterste best om deze les in te halen, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Het inhalen van lessen is alleen mogelijk op aanvraag via de mail.

Lesschema najaar 2021

Zaterdag 4 sept, 11 sept, 18 sept, 25 sept, 2 okt, 9 okt.

Zondag 5 sept, 12 sept, 19 sept, 26 sept, 3 okt, 10 okt.


Sponsoren van de Zoute Optimist