Jaarfeest 2017

Het traditionele jaarfeest was dit jaar een dubbel feest. De Zoute Optimist jeugdzeilschool van Jachtclub Scheveningen bestaat 10 jaar, en het nieuwe onderkomen in het Topzeilcentrum van het Watersportverbond werd ingewijd.

De Pico Matchrace mocht weer op een goede belangstelling rekenen, en voor de ZOP was er een stuk water afgezoomd met lange drijvende boeien. Daarbinnen werden door een aantal kinderen de eerste stapjes in een Oppie gezet. Een proefles dus.

poster17-400

De Pico Matchrace ging ook al vroeg van start met een25 tal strijders op een niet al te lange baan want de wind was wat krap. Een aantal Zoppers voeren zo ook tegen elkaar. Maar de strijd voor de wisselprijs werd uitgevochten door de mensen die normaal op grotere boten varen. Onder de bezielend leiding van Quinta, Ben en Alex ging iedereen op tijd over de startlijn en werden de resultaten verwerkt.  Ondertussen groeide de belangstelling op de wal, en Huib en zijn ploeg had heerlijke broodjes met haring, kaas en ham voor iedereen klaar staan. En voor de kinderen waren er opgerolde pannenkoeken en gratis limonade en een prachtig springkussen met spannende kasteeltorentjes.

De matchrace (telkens twee boten tegen elkaar) naderde het einde, Arjen van Leeuwen zeilde tegen de winnaar van vorig jaar, Charlotte Stein en won, zodat hij het in de finale tegen de andere halve finalist Erik Sanders moest opnemen. Arjen gebruikte echte matchrace trucjes door Erik uit het veld te loeven en ondanks de langere afstand (twee rondjes) kon Erik hem niet meer bereiken. Arjen won uiteindelijk met glans en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen, Erik werd tweede en onze voorzitter Marcel werd derde

Bij de Zoppers werden Christiane, Jip En Nicolay resp. één twee en drie.

De prijsuitreikingen werden door Marcel gedaan voor het Topzeilcentrum waarbinnen de ZOP medewerkers een mooie en functionele accommodatie gebouwd heeft en dus nam Anita Bakker het woord en bedankte iedereen die aan de bouw heeft meegewerkt. De borden met sponsors zijn op een prominente plaats aangebracht en die door Nicolay en andere Zoppers werden onthuld. Eén van de hoofdsponsors, Oscar de Vries, wordt speciaal naar voren gehaald omdat hij het leeuwendeel van het bouwwerk heeft gedaan en er als vrijwilliger heel veel uren heeft ingestopt. Tenslotte wordt het lint voor de ingang door geknipt door de twee oudste ZOP vrijwilligers.

Fabian draaide zijn muziek die goed afgestemd was op het gevarieerde gezelschap.

En dan begint de geur van de BBQ de honger op te wekken. Tasty Catering had heerlijke Hamburgers, spiesen met kip en vegetarisch, en worstjes, wat met veel plezier geserveerd werd met een keuze aan salades. Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de ZOP had de cateraar dessertcakes gemaakt met een ZOP zeiltje er op en seveerde ook nog vruchtenspiesjes. Langzaam komt er een einde aan deze prachtige dag.

Wij willen hierbij de vele vrijwilligers hartelijk bedanken die dit evenement tot een zeer geslaagde dag hebben gemaakt.


Sponsors Jachtclub Scheveningen

Jachtclub Scheveningen is aangesloten bij: