Jachtclub Scheveningen organiseert een aantal clubwedstrijden gedurende het jaar o.a.:

IJspegels

FSC 0342

Open wedstrijden gedurende de winter op de zondagen om de 14 dagen. Officiële wedstrijden met een startschip, 2 starts in een "Olympische" baan (1 boei recht in de wind en 2e boei nabij de startlijn), lengte van de baan afhankelijk van wind en stroom. Voor ORC (en IRC schaduw) klasse en geheel volgens de wedstrijdregels van het Watersportvebond.

Meer informatie

IJskegels

De tegenhanger van de IJspegel: de winterweekenden wanneer geen ijspegelwedstrijd wordt gevaren, worden de IJskegelwedstrijd gevaren. Een gemoedelijke "wedstrijd" waaraan iedere (zeil)boot kan en mag meedoen. Onderling wordt een officieuze score bijgehouden, maar het gezelligheidsgehalte is bij dit evenement het belangrijkst!

Deze clubwedstrijd heeft een redelijk vaste baan om bestaande tonnenen. De startlijn ligt tussen de S1 boei voor Kijkduin en het strand (125°) de baan is vanuit de startlijn naar de vier "Drain" tonnen die allemaal twee keer aan bakboord gerond worden en terug naar de S1, daarna het rondje nog een keer. De start en finish is zonder startschip en wordt via de Marifoon gecommuniceerd.

Meer informatie

LenteTeam wedstrijd om de Baggercup

Als afsluiting van de IJspegel en IJskegel wedstrijden is er een gezamenlijke wedstrijd die één of twee weken erna gevaren wordt . De baan is een speciale: "Het Schevenings Vierkant", er wordt gestreden in teamverband, elk team heeft een variatie in boten v.w.b. rating en scheepslengte. Het team wat de meeste ronjes bij elkaar gevaren in een vaste tijd heeft heeft gewonnen.

Zomeravondwedstrijden

Deze worden gehouden op de woensdagen van mei t/m/ september, behalve op de dagen dat er andere wedstrijden zijn.

Schollekoppe Puzze

De viscompetitie genaamd: SCHOLLEKOPPE PUZZE gaat in Scheveningen van start bij Jachtclub Scheveningen.
De viscommissie bestaande uit de leden die ook het NK 2015 hebben georganiseerd, wil u en andere leden van uw vereniging bij deze van harte uitnodigen mee te doen.

De bedoeling is dat het een individuele wedstrijd wordt bestaande uit 6 verschillende wedstrijden die door Jachtclub Scheveningen georganiseerd gaan worden en daarnaast tellen ook het Open Schevenings Kampioenschap OSK georganiseerd door de Afrit Scheveningen en het ZHK ZuidHollands Kampioenschap georganiseerd door 's Gravenzande mee.

Meer informatie


Sponsors Jachtclub Scheveningen

Jachtclub Scheveningen is aangesloten bij: