Wedstrijdverslag 15 oktober 2017

Eerste IJspegelwedstrijden seizoen 2017-2018: de WK Editie

Wat een begin van de IJspegel! Twintig graden, 10 a 15 knopen wind en een vlak zeetje, niet echt de omstandigheden van een winterwedstrijd op zee. Iedereen heeft er zin in en tegen elf uur verzamelt zich een mooi veld rond het startschip. We zien veel deelnemers die zich hebben ingeschreven voor het komende The Hague Offshore Sailing World Championship 2018 en die alvast het vaarwater komen verkennen. Gelukkig staat er veel stroom schuin op de wind zodat we wel van Scheveningse omstandigheden kunnen spreken.

img-4898

Goed om te zien dat er zoveel jong talent meevaart! De Delft Challenge en de Heiner Talents zijn uiteraard present, maar ook de Van Uden Maas en de Formidable halen de gemiddelde leeftijd flink omlaag. IJsvogel vaart met drie deelnemers van De Zoute Optimist.

De two-handed klasse gaat als eerste van start, daarna de ORC-IRC verdeeld in twee groepen.

img-4618

De wedstrijdbepalingen maken het dit jaar mogelijk om drie wedstrijden te varen en dat doen we dan ook! Ondanks de stroom die ons van de startlijn afzet slagen er verschillende boten in zo scherp te starten dat ze te vroeg over de lijn zijn. De van Uden timet het beste vandaag en valt in het startschot.

Na drie fantastische wedstrijden maken we de balans op; de dames van de Panther varen na een roestige start soeverein naar de overwinning in de two-handed klasse, gevolgd door de Silver en de Jester. De ORC-IRC 1 wordt gewonnen door Flying Dolphin, Griel tweede en IJsvogel derde en in ORC-IRC 2 wint Saffier 36R, gevolgd door Extra Djinn op een tweede -  en Numero Uno op een derde plaats.

Het was weer goed napraten bij de gezellige prijsuitreiking in ‘t Spuigat! Genoeg stof dus om te analyseren bij de Winning Tactics op de dinsdagavond georganiseerd door Van Vuuren Performance Sailing, sponsor van de serie. Erik van Vuuren zal in deze serie ook zijn eigen voorbereiding op de WK met ons delen.

Robert Jockin

Foto's: Anke Haadsma


Sponsoren van de IJspegelTrophy

VanVuuren400

 

 MeeuwisseLogo