BWO cursus door JCS en KRZV De Maas

Er gaat meer en meer moois gebeuren in onze haven, waaronder mooie zeilwedstrijden. Organisatoren van zeilwedstrijden willen al het mogelijke doen om deze evenementen zo eerlijk mogelijk, binnen de gestelde eisen te organiseren, leiden en tot een geweldig succes te maken. Een geweldig visite kaartje voor Scheveningen. Maar, om deze evenementen een succes te laten zijn, zijn veel en vooral kundige vrijwilligers nodig, zowel op de wal als op het water.

En ‘evenementen een succes te laten zijn’ is de kwaliteit waar zowel KRZV De Maas en wij van Jachtclub Scheveningen voor willen gaan en elkaar in hebben gevonden.
Jachtclub Scheveningen en KRZV De Maas hebben daarom de handen ineen geslagen en organiseren zaterdag 12 november de cursus “Wedstrijdofficial niveau 2” ook wel bekend als de Basiscursus Wedstrijdorganisatie (BWO).
Deze 1-daagse cursus is bedoeld voor al onze leden die graag onderdeel zijn van deze mooie zeilwedstrijden die we organiseren, bijvoorbeeld op het start-/finishschip, bij protesten of als rescueboot (rib boot) of boeienboot bemanning. In een opleiding van een dag leer jij de basisprincipes van wedstrijd leiden. Welke banen zijn er? welke variabelen brengen de wind en stroom en hoe zien startprocedures er uit? Na afronden van deze cursusdag ben jij assistent wedstrijdcomitélid en ontvangt daarvoor een certificaat. Deze opleiding wordt gecombineerd met de opleiding assistent protestcomité- / jurylid.

Lage drempel
Instapeisen zijn er niet en vraagt geen voorbereiding of studiebelasting. De cursus is gevarieerd van opzet, en geeft in 1 dag een hoop kennis en inzicht, leuke contacten met onze collega vereniging De Maas.
In de opleiding worden de beginselen van een zeilwedstrijd en de organisatie daarvan behandeld. Er zal worden ingegaan op wedstrijdbanen, het benodigde materiaal, regels, procedures, protesten etc. Aan het eind van de dag weet je veel meer, heb je een voldaan gevoel en kan je direct veel beter een wedstrijd helpen organiseren en begeleiden.
En het zijn ook niet de minste die de cursus geven: Tom Erik van Strien, Bas Mientjes, samen met Margriet Pannevis.

Gezien het belang dat Jachtclub Scheveningen hieraan geeft draagt de vereniging de kosten van het behaalde certificaat “Wedstrijdofficial niveau 2”, mits met goed gevolg doorlopen, uiteraard!
Deze cursus zal bijdragen aan een (nog) betere organisatie van onze zeilevenementen met veel nieuwe vrijwilligers; Een geweldige kans dus om aan mee te doen!

De cursus begint om 09.30 in Rotterdam aan de Veerhaven bij Sociëteit ‘KRZV De Maas’ in de Flyerzaal. Uiteraard zijn wij al eerder van harte welkom om kennis te maken met onze tutoren en onze gastheren/-vrouwen van KRZV De Maas.
’s Middags wordt een eenvoudige lunch geserveerd.  We verwachten uiterlijk af te ronden om ca. 17.00.

Geef graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 8 november 2016 op via onderstaand inschrijfformulier, er is beperkt plaats!!

Dit formulier is niet beschikbaar.

Sponsoren van de IJspegelTrophy

VanVuuren400

 

 MeeuwisseLogo