Nieuwsbericht

Terug naar vorige pagina

Scheveningen Thuishaven van Team Brunel

Geplaatst op 12-06-2016  -  Categorie: Algemeen

BrunelDenHaag

 

Wethouder Karsten Klein en directeur Gideon Messink van Sailing Holland onthulden het Haagse stadslogo op de boot van Team Brunel voor de Volvo Ocean Race.

IMG 1018Het team heeft sinds afgelopen maand de Scheveningse haven als thuisbasis, ze ligt in de derde haven naast het Zuiderstrand theater.. Zo krijgt het Nationaal Topzeilcentrum Den Haag, een samenwerking tussen het Watersportverbond en Den Haag, er een belangrijke buurvrouw bij. Met de komst van Team Brunel en daarmee het zeezeilen als sporttak, profileert Den Haag zich verder als het centrum voor topzeilen.

“Wij zijn blij met onze nieuwe thuishaven”, zei Gideon Messink. Zijn organisatie, Sailing Holland, werkt hard aan een nieuwe campagne voor de volgende editie, die in het najaar van 2017 start. “Aangezien de finish van de Volvo Ocean Race 2017-18 in Den Haag plaatsvindt, is het een logische keuze om ons hier te vestigen.” Onze teambase komt hier te staan, dus we zullen vanuit Scheveningen trainen en relatievaren. Dat zal veel reuring en bezoekers opleveren." Ook Wethouder Klein is trots. “Met het onthullen van het stadswapen en stadslogo laten we zien dat de haven van Scheveningen dé hotspot voor de internationale zeilsport is. Dit is goed voor de promotie van de boot, de Volvo Ocean Race, de haven van Scheveningen en hiermee de stad Den Haag.”

 Sponsoren van de Jachtclub Scheveningen