banner-clubhuis 3

Nieuwsbericht

Terug naar vorige pagina

Eredivisie zeilen van start

Geplaatst op 11-05-2017  -  Categorie: IJspegel

eredivisiezeilenjun17Den Haag staat bekend als dé zeezeilstad van Nederland. De prachtige Scheveningse haven is een thuis voor menig zeiler. Niet veel onbekends voor zover. Wat nog niet zo bekend is, is dat Den Haag een eigen zeilteam heeft dat mee doet aan de Eredivisie Zeilen én de Champions League. Ook hier doet Den Haag op het hoogste niveau mee. En voor de verandering is het zeilen nog goed te volgen ook!
Uitkomend voor Jachtclub Scheveningen wordt er door een zeilteam de eer van Den Haag verdedigd in de Eredivisie Zeilen. De Eredivisie Zeilen is een nationale zeilcompetitie tussen de beste achttien watersportverenigingen van Nederland. Dit is een nieuw concept binnen de watersport en dit seizoen is pas het tweede keer dat het gehouden wordt. Ook in de rest van Europa slaat het concept aan en is er zelfs een Europese competitie; de Champions League. Vorig seizoen werd het team van Jachtclub Scheveningen 3e, waardoor het mee mag doen aan de Champions League. Den Haag gaat Europa in!
Komend weekend begint het nieuwe seizoen met een eerste competitieronde in Almere. Deze duurt van 12 t/m 14 mei. Tijdens deze dagen zullen er 15 wedstrijden per dag gevaren worden. Alle uitslagen samen vormen je puntentotaal. Het team met het minste aantal punten wint de competitieronde. Het is de eerste van de vijf ronden die samen een seizoen vormen. De derde competitieronde is zelfs bij Scheveningen van 28 t/m 30 juli. Een echte thuiswedstrijd.
Je kunt het team van Jachtclub Scheveningen op verschillende manier volgen tijdens de wedstrijden. Via de website van de Eredivisie Zeilen (eredivisiezeilen.nl) zijn de wedstrijden live te volgen. Ook via social media is het team goed te volgen
(www.facebook.com/jcscheveningensailingteam)