Wedstrijdverslag

24 augustus 2016.

Beste Zomeravondvrienden en vriendinnen,

De eindstand. Het slot. De laatste avond , en gezien de bitterballen het laatste avondmaal. Wat hadden we een mooi slot van een hele mooie woensdagavondserie. Waar vorig jaar de laatste wedstrijdavond door de weersomstandigheden niet de laatste avond kon zijn , kon het afgelopen woensdag niet op. De aanloop was een warme dag met heel , heel , heel veel mensen op Scheveningen. Ik kon maar moeilijk wachten om naar boord te gaan. Een maal op de haven de boot klaar gemaakt en snel naar buiten. Het liep al lekker vol rondom de drains en wat nog de grootste verrassing was , er was ook nog wind. Niet veel maar ondanks de tegenstroom werd er toch voortgang geboekt. Het deed mij wel besluiten om alleen op en neer naar de S te varen en direct te finishen bij de Oost en dan ook nog maximaal 20 a 25 meter er vandaan. Met 21 bootjes gingen we van start en het was weer ouderwets dringen bij de Oost. Maar het veld trok redelijk snel uit elkaar en iedereen had zo een beetje wind voor zichzelf. Maar het was goed te merken dat de stroom er alweer lekker in zat. Bootsnelheid was best aardig maar over de grond viel het vies tegen. Al met al waren de eerste boten best wel weer snel terug bij de Oost.

Mooieluchten2408Voor velen was dat niet het geval. Toen wij nog een rondje om de Drains voeren na de finish , zelfs met een toenemende wind , zagen we dat er nog steeds boten bij de S lagen in een volledig vlakke zee.

Geen wind en dat 2 mijl verderop. Het kan raar lopen op zee.

Dan maar naar de kant , richting Spuigat. Langs de 3e haven komend hoorden we de huldiging van de Olympische zeilers door het Watersportverbond. Even een kijkje genomen om de oranje mannen en vrouwen op het podium te zien staan. Toch ook een beetje “onze” helden. Maar we moesten door , op naar de bitterballen van Huib. Er moesten prijzen verdeeld worden , en er was reken werk aan de winkel.

Niet alleen de dag uitslag , maar ook het overall klassement moest eruit. Nog meer in te vullen en door te rekenen. En zo’n mooie avond helpt dan echt niet mee om alle gegevens op tijd binnen te krijgen.

Daar ga ik nog wel even een puntje van maken , maar dat is voor volgend jaar.

Onder het genot van een balletje en een biertje mocht ik vertellen de wedstrijd gewonnen was door de Off Course en dat de Jutter zeer verdienstelijk 2e was geworden. Zo’n volledig nieuw staand en lopend want geeft ook direct weer resultaat. Daarna snel door naar de einduitslag. Het zat er eigenlijk al een paar weken aan te komen. De Jitters had vanaf het begin de gang er steeds goed in. Volgens mij ook alle wedstrijden meegedaan en dan wordt je dus kennelijk de overall winnaar. Voor Frederic en zijn bemanning stond de Wisselbeker klaar met daarbij een welverdiende , heerlijk lauwe fles “Champagne”. Nogmaals van harte gefeliciteerd. De 2e plek was voor de Iluka en 3e de winnaar van vorig jaar de Marlijn. En na de uitreiking van de prijzen bleef het nog lang onrustig in het Spuigat.

Ter afsluiting wil ik iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan het slagen van deze zomeravondserie , natuurlijk alle deelnemers , de vrijwilligers achter de bar en Huib , het bestuur voor de Champagne en de bitterballen , en het KNMI omdat we bijna alle avonden goed weer hebben gehad. Ik ben er volgend jaar weer en zal met alle plezier weer jullie begeleiden naar nog betere zeilprestaties.

Tevens zijn er al verschillende goede ideeën gespamd  om de serie voor volgend jaar nog leuker en aantrekkelijker te maken. Als er nog ideetjes zweven onder deelnemers , ik hoor het graag.

En denk nog even aan het jaarfeest van morgen , matchracen in de picoos , biertje op de kant en een BBQ ter afsluiting. Gezellie,

Tot bij de Drains,

Erik

 

PS vanuit de Blaeu heeft Johan mooie foto's gemaakt op 17 augustus.

FSC 1146
IMG 1191

Uitslagen wedstrijden 2016

De eindstand 2016

Hall of Fame

Winnaars uit vorige jaren

HallOfFameZomer

Jitters winnen de wisselbeker
IMG 1273
FSC 1163

De wedstrijd gegevens

De baan:

JCSzomerbaan

Het wedstrijdreglement staat hier

Het inschrijfformulier kan je hier downloaden

 


Sponsoren van Jachtclub Scheveningen