Nieuwsbericht

Terug naar vorige pagina

INSCHRIJVING SCHEVENINGEN ZEILRACE EN RALLY 2017 GEOPEND

Geplaatst op 19-12-2016  -  Categorie: IJspegel  -  Bron:

  ZRR

 

 

Scheveningen Zeilrace & Rally 2017 zeilt naar Plymouth

 

Stichting Zeilrace & Rally organiseert in 2017 een zeezeil-wedstrijd en -toertocht van Scheveningen naar Plymouth, waarbij de wedstrijdzeilers de vuurtoren van Wolf Rock nabij Lands End aan stuurboord ronden. Toerzeilers varen rechtstreeks naar Plymouth. Inschrijven voor wedstrijd en toertocht kan vanaf medio december 2016 via de website: www.zeilrace-rally.nl.

 

Race (wedstrijd)

De wedstrijd, die ongeveer 500 NM telt, start op zaterdag 15 juli en staat open voor full-crew en double handed gevaren ORC en IRC jachten en ongemeten zeilschepen (> 28 voet).

 

Rally (toertocht)

Tegelijkertijd met de wedstrijd start een toerklasse. De toerklasse zeilt een kortere baan (ca. 350 NM) naar Plymouth. Rally-deelnemer mogen onderweg één of meer havens aanlopen, waar wedstrijddeelnemers geacht worden non-stop zeilend naar de finish te varen.

Plymouth –  parel van de Engelse Zuidkust

Plymouth is een maritieme stad met een lange roemruchte geschiedenis. Francis Drake versloeg vanuit Plymouth de Spaanse Armada, James Cook vertrok er voor zijn eerste reis met de Endeavour, Charles Darwin zeilde met de HMS Beagle uit deze haven, Napoleon lag twee weken voor anker in Plymouth Sound opgesloten in het schip dat hem naar St. Helena zou brengen en Francis Chichester legde hier onder het oog van 1 miljoen toeschouwers aan, na zijn solo-zeiltocht rond de wereld.

 

Voor de deelnemers is in het oudste deel van de haven [Sutton Harbour] een steiger gereserveerd. Vlakbij ‘the Barbican’ met haar levendige kaaien en vele pubs, restaurants en cafés. Plymouth is per vliegtuig en per auto goed bereikbaar voor familie en retourbemanningen. De prachtige en volgens Engelse pilots subtropische Scilly-eilanden zijn vanuit Plymouth binnen een etmaal te bezeilen.

 

Walprogramma en begeleiding

Stichting Zeilrace & Rally hecht aan veiligheid en goede voorbereiding voor en door de deelnemers. Deelnemende schepen worden voorafgaand aan de start gecontroleerd op uitrusting en veiligheid (ISAF 2-3). Op vrijdagavond 14 juli is voorzien in een gezamenlijk diner. In de ochtend van 15 juli volgt de schippersbriefing. Op vrijdag 21 juli is voorzien in een walprogramma, gevolgd door een feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 22 juli in Plymouth op een nader te bepalen locatie (mogelijk: The Royal Plymouth Corinthian Yacht Club).

 

Achtergrond Stichting Zeilrace & Rally

Stichting Zeilrace & Rally organiseert sinds 1994 elke 2 jaar een zeezeil-wedstrijd en -toertocht. Goed afgestemd met de CAM-Race, die in de ‘even jaren’ naar Stavern in Noorwegen zeilt, vaart  de Scheveningen Zeilrace & Rally in de ‘oneven jaren’ een zuidelijke koers. Tot dusverre werd daarbij voor wisselende bestemmingen gekozen, onder meer naar Saint Malo (Frankrijk), La Coruna (Noord-Spanje), Lissabon (Portugal), Horta (Azoren) en Cork (Ierland). In 2017 zoeken we het met Plymouth wat dichter bij huis. Waardoor de thuisreis naar Nederland in een paar dagen kan worden afgelegd.

Schrijf je in voor Zeilrace & Rally 2017: www.zeilrace-rally.nl  Volg ons op Facebook: Zeilrace & RallySponsoren van de Jachtclub Scheveningen